подсигурете си защита в дома ви

Дом без неприятни посетители.

Необходимостта от наличието на мрежи против насекоми е неoспорима. Те (мрежите) предпазват от комари, мухи, пеперуди, хлебарки, пчели, оси, бръмбари, скакалци, дребни птици, гущери и прилепи. Местата за достъп на изброените са различни, затова и предпазните средства са различни. Основно, мрежите са окачени на рамки и механизми. Мрежите са с различна гъстота на оплетката, различен материал на влакната, различен цвят.
Професионалните комарници се изработват от оплетена мрежа от фибростъкло, залята с промазка, която я предпазва от разплитане при пробив. Конструкцията за опъване е от алумиеви профили. Тези материали осигуряват защита против стареене (ултравиолетови лъчи, температурни разлики и влияние на атмосферни условия) и лесно поддържане (директно третиране с вода, водоструйка и препарат).

Ние можем да ви предложим изброените по-долу комарници с размер и в цвят по желание с препоръка за подходящ вариант. Можем да вземем размери, да изработим, доставим и монтираме избраните продукти.

Стационарни комарници

Това са мрежи, опънати на алуминиеви рамки, бели или в цвят, които се монтират на прозорци със слаба експлоатация. Стационарните комарници са най-евтини и се постаавят на лесно достъпни места или на прозорци, които рядко ще се ревизират. В общия случай се монтират неподвижно. Могат да направят на панти с насрещни шнапери. Този тип комарници не са предназначени за ежедневна експлоатация. Конструкцията е сравнително нестабилна и води до геометрични деформации. Подходящи за тоалетни, килери, мокри помещения. Не са препоръчителни за по-големи размери.

Ролкови комарници

Ролковите комарници са най-универсални и затова са толкова популярни. Основното им преимущество е, че лесно могат да бъдат отваряни.
Ролковите комарници са: вертикални – спускат се отгоре надолу или хоризонтални – движат се отляво надясно и обратно.
Вертикалните ролкови комарници се използват обикновено за прозорци. Не са подходящи за балконски врати защото има приклякане при затваряне и не могат да се управляват отвън (изискват се допълнителни дръжки)
Хоризонталните ролкови комарници са вариант за врати.

Врати комарници

Изходите се осигуряват с вратите комарници. Те могат да бъдат едно- или дву-крили. Изпълняват се от по-твърди и широки профили, кото се укрепват допълнително с напречна и долна греда.
Тъй като вратите комарници са значително по-често отваряни, те се оборудват с „напрегнати“ панти, които осигуряват самостоятелното им затваряне.
Взависимост от използваните системи, разликата в цената при еднакви размери може да нарастне до 2- 2.5 пъти.

Плисе комарници

Плисе комарниците са хоризонтални хармоники, които, ако са двустранни, могат да осигуряват отвори и до 4м. Този тип са много компактни в прибрано положение. Има варианти, които позволяват много лесно демонтиране на мрежата за съхранение през неактивния период.
Плисе комарниците се появяват като алтернатива на вратите комарници. Сега се предлагат и варианти за прозорци.
За улеснение се предлагат и стандартни пакети, тип „НАПРАВИ СИ САМ“, които могат да се сглобят на самия обект.

Комарници VELUX

Това са специализирани продукти с определени размери само за покривни прозорци на фирма VELUX. Описанието можете да видите през официалния сайт на VELUX България.

Готови ли сте да започнете новия си проект с нас?

Ако вие сте доволни, ще разберат и други.

Ние разчитаме на това!