Корнизи за пердетаКОРНИЗИ ЗА ПЕРДЕТА: релсови, тръбни и моторизирани


Корнизите за пердета, които предлагаме, са в доста широка гама. По-популярните са налични, докато „екзотиките“ се доставят. Стараем се покрием въжможно най-голям кръг интереси.
Делим корнизите на: релсови и тръбни.
Релсовите корнизи са по-функционални. Обикновено се монтират на таван и/или в ниши. 1- 2- или 3-канални, стандартно са бели, плоски и не се забелязват. Имат функцията да движат пердетата. При тях няма изискване да са част от интериора.
Тръбните корнизи се използват повече за декорация. Те стават неразделна част от украсата на прозореца. Голямото разнообразие от декоративни накрайници, конзоли и аксесоари ги правят приложими към всеки стил.
Към многообразието добавяме и моторизираните корнизи, които стават задължителна част в „умния дом“.

Можем да изберем и предложим подходящо решение, съобразено с конкретните изисквания и бюджет.
Можем да вземем размери, да доставим, да монтираме и да настроим избраните продукти.

Релсови корнизи

Релсовите корнизи могат да бъдат алуминиеви (най-популярните), PVC или стоманени. Те са с един или няколко канала и варират във височина (от 0.8 до 3 см). Стандартният цвят е бял. Металните корнизи могат да бъдат прахово боядисвани, но пластмасовите части остават непроменени.
Някои от алуминиевите корнизи са специално проектирани за вграждане в гипсокартонен таван и не само остават невидими, но и решават проблеми при отваряне на прозорци, които „облизват“ тавана.
Пердетата, окачени на релсовите корнизи, се дърпат на ръка или с пръчка, а в някои от вариантите се командват с управляващо въже.
Има и моторизирани релсови корнизи, но тях разглеждаме в отделна позиция.
Релсовите корнизи не би трябвало да се монтират на стена с изнасящи конзоли. Първо, защото в комплектовката им обикнобено няма подходящи конзоли и второ, защото се изисква укрепването да е на малки интервали, което увеличава броя на конзолите и влошава цялостната визия на изделието.

Релсови корнизи

Към галерияТръбни корнизи

Тръбни корнизи

Разнообразието на тръбните корнизи е невероятно. Имаме различни материали за производсто (дърво, метал, пластмаса), различни бои и покрития, различни завършващи елементи, различни крепежни елементи и начини на окачване, различни диаметри на тръбите, различни профили на тръбите, различни допълващи аксесоари.
За маняците на прозоречната украса, този тип корнизи с подходящите тъкани, могат да създадат неповторимо усещане и наслада. Но…, за да се осъществят намеренията трябва височина и обем, трябва дълбочина за гледката, трябват по-тесни прозорци, трябва здрава основа за монтаж.
Тези корнизи не са подходящи за витрини с голяма дължина. Те носят сериозен товар и са изключително визия и не толкова функция.
Разнообразието идва и от различните начини на закачане на пердетата: на халки, прехвърлени на коланчета, на големи капси, нанизани директно на тръбата, и др.

Видове окачване на перде на тръбен корниз
Тръбни корнизиВидове окачване на перде на тръбен корниз

Много важно е и аранжирането на цялото изделие.
И за пълнота, пердетата на тези корнизи могат да дърпат на ръка или с подходяща „пръчка“, да се командват с въже и да се моторизират.


Към галерия

Моторизирани корнизи

Моторизираните корнизи са съществено подобрение на релсовите корнизи. Освен че пердетата се задвижват с електрически мотор, тези корнизи носят по-голям товар.
Моторизираните корнизи са подходящи за големи прозорци и витрини, за помещения с много пердета, за цели къщи. Управляват се по единично, в групи или всички заедно. Могат да се контролират през ключ, дистанционно или през централизирана система. Могат да бъдат елементи на умна къща.
При избор на моторизиран корниз трябва внимателно да се проучат възможностите на продукта, да се съобразят с даденостите на мястото за инсталиране и с желанията, които се иска да бъдат достигнати.

Моторизирани корнизи

Към галерия


 

.
Avatar

http://www.justpoles.com/

Тръбни корнизи

Тръбни корнизи
curtainsupholsteryмоторизирани пердета


Събитията през месеца

януари 2021
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ФОРУМ Интернационал Плюс ЕООД
София, кв. Лозенец, ул. Богатица 1

(02) 865 87 05,
0887 625 170

e-mail: office.forum.int@gmail.com

Понеделник-петък - 10:00-13:30 и 14:30-19:00
Събота - 10:00 - 14:00, Неделя - почивен ден

Back to Top