Вътрешни щори

Вътрешни щори


Вътрешните (стандартни) щори могат да се използват самостоятелно или в допълнение за решаване на проблемите със светлината, любопитните погледи и интериора. Обикновено те се изработват от промазан текстил, алуминиева лента или дървесен материал.

Вътрешните щори се монтират върху дограмата или на стената/тавана.
Управляват се с различни механизми. Някои от тях могат да се моторизират.
Почистват се с влажна кърпа или прахосмукачка. Някои модели могат да се перат със специализирани машини.

В големите вериги магазини се продават готови продукти с определени размери, които могат да се корегират.

Ние можем да ви предложим различни вътрешни щори с размер и в цвят по желание с препоръка за подходящ вариант. 
Можем да вземем размери, да доставим и монтираме избраните продукти.


Роло щори

Роло щорите са едни от най-масовите вътрешни щори за „домашни“ нужди. Те са с изчистена визия. Успешно се съчетават с пердета, но стоят добре и самостоятелно.
Голямото разнообразие на роло щорите идва от материите, които се използват: прозрачни, полупрозрачни, затъмнителни, със 100% затъмнение. Цветовете са практически неограничени.
Разнообразието идва и от механизмите за управление и начините за монтаж. Роло щорите могат да се задвижват с верижка, пружина или ел. мотор с бутон/дистанционно. Могат да са: свободно висящи, да се фиксират с обтегачи, да се скрият в касети с водачи.
Регулирането на светлината се получава от пропускливостта на текстила и позицията на щората.
Подходящи са за всякакви помещения.
Ценовите граници са доста широки.

Към галерияРоло щори „ДЕН И НОЩ“

Тези роло щори са познати като“ЗЕБРА“ или „ДЕН И НОЩ“. Притежават всички характеристики на обикновените роло щори. Единствената разлика идва от текстила, които се използва. Той е изтъкан от два реда хоризонтални ивици с различна пропускливост и височина.
Този текстил създава уникалността на щорите. С просто разминаване на райетата се постига нивото на пропускливост/затъмнение.
При обикновените роло щори светлината се регулира с нивото на вдигане/спускане на щората. Тук не е неоходимо да вдигаме/сваляме щората, само леко разминаване.
Въпреки че имаме много варианти на механизмите, тези щори стоят по-добре при големи размери.

Към галерия


Хоризонтални венециански щори

Хоризонталните алуминиеви щори са масовите „офисни“ щори. Те се наричат „венециански“ защото са направени от ленти (ламели), които при промяна на ъгъла, регулират преминаването на светлината.
Ламелите могат да са с ширина 16мм, 25мм, 35мм или 50мм. Най-разпространените у нас са 25мм и 16мм. Другите ширини са по-екзотични, но стоят по-добре на прозорци с по-големи размери.
Голямото им преимущество при регулирането на светлината се губи при въпроса за почистването им. Обикновено се предпочитат за малки прозорци.
Предлагат се в много цветове и с различни начини на управление и монтаж.

Към галерияВертикални венециански щори

Вертикалните щори са алтернатива на пердето. Те покриват обикновено цяла стена. Имат всички преимущества на венецианските щори.
Предлагат се с два размера на ламелите – 89мм и 127мм. Ламелите могат да са текстилни (с различна плътност на плата), алуминиеви или PVC. Разнообразието на цветове и десени е голямо.
Управлението може да е ръчно (два вида) или с ел.мотор.Масовия случай на монтаж е таванният.

Към галерия


Плисе щори

Това са щорите с най-големи възможности за форми и начини на монтаж. Стоят много елегантно и се вписват перфектно в интериора. Обикновено са функционално допълнение.
Предлагат се като единично или „двойно“ плисе с различни начини на движение. Голямо разнообразие на цветове и декори. Работят и в хоризонтално положение.

Към галерияДървени венециански щори

Дървените венециански щори са класиката в многообразието на интериорните щори. Освен практическото им предназначетие, те внасят уюта на естественото дърво и тежкото звучене при по-широките размери.
Масово разпространените у нас са 25/27мм и 50мм с лента за разлика от другите 70 и 90мм размери. Предлагат се във варианти от дърво или бамбук. Управляват се ръчно или с ел.мотор за големите размери, които стават тежки за вдигане на ръка.Могат да са хоризонтални и по-рядко вертикални.
Основното ограничение при хоризонталните щори е в ширината – до 240 см.

Към галерия


– See more at: http://www.blinddesigns.co.za/Blind-Designs-Two-Year-Warranty#sthash.TBRezjTR.dpuf
http://3blindmiceusa.com/brands/qmotion-shades/
‘https://www.youtube.com/watch?v=AQNVUJ8uUMw
‘https://www.youtube.com/watch?v=W2GxLMvkjQw


rolloduovenetianverticalsPleatedPleated

Събитията през месеца

януари 2021
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ФОРУМ Интернационал Плюс ЕООД
София, кв. Лозенец, ул. Богатица 1

(02) 865 87 05,
0887 625 170

e-mail: office.forum.int@gmail.com

Понеделник-петък - 10:00-13:30 и 14:30-19:00
Събота - 10:00 - 14:00, Неделя - почивен ден

Back to Top